80 ΧΡΟΝΙΑ από τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ .Δεν ξεχνούμε τους ηρωικώς πεσόντες μαχητές & φονευθέντας αμάχους

80 ΧΡΟΝΙΑ από τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ .Δεν ξεχνούμε τους ηρωικώς πεσόντες μαχητές & φονευθέντας αμάχους
Τελευταία ενημέρωση 23/05/2021

 Παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στη Σχολή Αστυφυλάκων

Παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 80η Επέτειο απο τη Μάχη της Κρήτης στη Σχολή Δοκιμών Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο. Την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολιτης Ρεθύμνης και Αυλοποταμου κ. Ευγένιος .
Αρχές και φορείς τίμησαν την μνήμη των ηρώων στο που έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης με τη συμμετοχή του τμήματος απόδοσης τομών της Σχολής Δοκιμών Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και τη συμμετοχή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.
Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε μετά το πέρας των εκδηλώσεων:
Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης στον χώρο της Σχολής Χωροφυλακής όπου άνδρες εκείνης της εποχής έδωσαν το αίμα τους προκειμένου να γίνει ο αγώνας για την ελευθερία, τα ιδανικά και τις αξίες και γι αυτό το λόγο θα τους τιμούμε αιώνια. Είναι νομίζω το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους και βεβαίως τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας να παραμένουν ζωντανά.
Ο κ.Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμανλάκης δήλωσε :
Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους νεκρούς από τη Μάχη της Κρήτης, από τη Σχολή Αστυφυλάκων , τη Σχολή Χωροφυλακής του 1940-1941. Έγινε μια σεμνή τελετή στη μνήμη των νεκρών μας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο Ηρώων της Σχολής Αστυφυλάκων , ο Υφυπουργός Υποδομών και μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αμυντικός Ακόλουθος της Αυσταλίας Bruce Legge, ο Βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμανλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή , ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης πεζικού Γεώργιος Τσιαντούλας, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός , ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ιωάννης Νεκτάριος Χαραλαμπάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης Κωστας Καστρινάκης, ο Διοικητής Π. Υ Ρεθύμνου Λάμπρος Κίτσιος , ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ν. Ρεθύμνης Νεκράτιος Παπαδογιάννης, ο ΓΓ του συνδέσμου έφεδρων αξιωματικών Ν. Ρεθύμνης Ιωάννης Αποστολάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου Νίκος Μαλλιαρός ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μυλοποταμιτών Εμμανουήλ Κυρίμης και ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Γιάννης Πετράκης.΄