Συνάντηση μελών της ΠΟΑΣΑ με τον κ. Προϊστάμενο Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνάντηση  μελών της ΠΟΑΣΑ με τον κ. Προϊστάμενο Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ.
Τελευταία ενημέρωση 20/03/2017

 Την 15-3-17  μέλη του Δ.Σ. της  ΠΟΑΣΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Προϊστάμενο Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ  Νικόλαο, στο οποίο και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Η εθιμοτυπική αυτή συνάντηση  έγινε, μέσα σε καλό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να γίνει  ανταλλαγή απόψεων  για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν έντονα την ευρύτερη αστυνομική οικογένεια. Πρώτο ζητούμενο από την ΠΟΑΣΑ είναι να αποκατασταθεί η ιδιοπροσωπία των Σωμάτων Ασφαλείας  (και των Ενόπλων Δυνάμεων), ως ξεχωριστής κατηγορίας εργαζομένων, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους ειδικούς νόμους και τις αποφάσεις του Σ τ Ε και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με άλλοθι τα «μνημόνια» εισήχθησαν ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας  και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν θεσμική εκτροπή και πρέπει να αρθούν άμεσα. Ως πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και  η άρση των ρυθμίσεων του Ν. 4387/16 για την  αποσύνδεση  των συντάξεων των αποστράτων με το μισθολόγιο των εν ενεργεία (άρθρο 14)και η επαναφορά των στρατιωτικών συντάξεων, όπως ίσχυαν διαχρονικά. 

Εκφράσαμε την ανάγκη για επαναφορά της αυτοτέλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ, εξηγήσαμε ότι   ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΜΑΣ  ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦ. ΠΥΛΩΝΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝ. ΚΑΙ ΣΩΜ. ΑΣΦΑΛ. ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ  ΤΗ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
 Ζητήσαμε να υπάρξει πρόοδος και επίσπευση ενεργειών για τη λειτουργία του Πολιτιστικού μας Κέντρου (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) 
Θέσαμε ζητήματα  για το Μ.Τ.Σ., αλλά και για το ΝΙΜΤΣ. Ειδικότερα για το ΝΙΜΤΣ, επισημάναμε ότι είναι αναγκαία η  διατήρηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος,  η λειτουργία του δηλ. ως Νοσοκομείων των αποστράτων και των οικογενειών τους, με παράλληλη ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων, ώστε να συμπεριλάβει σταδιακά όλους τους μετόχους και μερισματούχους του. 
Τέλος έγινε αναφορά και ανταλλαγή απόψεων  για την αξιοποίηση των αποστράτων ως «δεξαμενής σκέψης», ενώ, προσπάθεια πρέπει να αναληφθεί για να αρθούν οι αντισυνταγματικοί περιορισμοί στην απασχόληση. Τονίσαμε ότι  με το νέο νόμο 4387/16 (άρθρ. 20) διευρύνονται οι ανισότητες ως προς των απασχόληση των αποστράτων- συνταξιούχων,  με ιδιαίτερα δυσμενή μεταχείριση σε βάρος όσων εργασθούν μετά την εφαρμογή του νόμου αυτού. 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από πλευράς Π.Ο.Α.Σ.Α. οι: Πρόεδρος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, Υποστράτηγος ε.α., Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος, Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ., Β΄ Αντιπρόεδρος ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος, Υποστράτηγος ε.α., Γενικός Γραμματέας ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσέας Αντιστράτηγος ε.α.,  Ταμίας κ. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας, Αντιστράτηγος ε.α.   και το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπός μας στο ΝΙΜΤΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, Αντιστράτηγος ε.α.