Συνάντηση της Π.Ο.Α.Σ.Α. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 2014-9-12

Συνάντηση της Π.Ο.Α.Σ.Α. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 2014-9-12
Τελευταία ενημέρωση 01/08/2019

 Την Τρίτη 09-12-2014, η Ομοσπονδία με τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα της, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας κ. Τάσος Μαυρόπουλος και μέλη του Τμήματος. 

Όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά, «η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων μας που είναι η περεταίρω βελτίωση της αναγνωρισιμότητάς της, η συμμετοχή της στα κοινωνικά δρώμενα και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της και όλων των εν αποστρατεία συναδέλφων γενικά.
Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε τις προτάσεις της και δήλωσε την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη ενσωμάτωση του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. ή την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου. Πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε την παρέμβαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. και δήλωσε ότι η Αστυνομία ως θεσμός πρέπει να μείνει έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες. 
Η Ομοσπονδία μας περιέγραψε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εν αποστρατεία συνάδελφοι και κατήγγειλε την επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του Σ.τ.Ε. από την κυβέρνηση, που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και μας βάζει απέναντι στην κοινωνία, αφού παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα οικονομικής μας αποκατάστασης. 
Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσε ότι, οι θέσεις του κόμματος για την απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι αυτές που εκφράστηκαν στο Κοινοβούλιο. 
Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της και η ψήφος “παρών” ήταν για τη μεθόδευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μόνο το 50%. 
Η πρόταση για 6μηνη αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, βρίσκει σύμφωνο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εξετάζεται από τα αρμόδια τμήματα, η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός ενιαίου ταμείου Ε.Δ-Σ.Α, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων.  
Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού αναφέρθηκε σε κεντρικά σημεία του προγράμματός του για την ΕΛ.ΑΣ. και τη διασφάλιση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, εξέφρασε την αντίθεσή της για τη χρησιμοποίηση της Αστυνομίας στη διαρκώς εντεινόμενη καταστολή, την ανοχή της κυβέρνησης στον έλεγχο των αυξανόμενων περιστατικών υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος διαδηλωτών, η οποία ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές και τόνισε ότι πέρα από τις διαταγές που δίνονται για την άγρια καταστολή, υπάρχει και η ατομική ευθύνη του κάθε αστυνομικού για τη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες. Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει, μέσα και έξω από τη Βουλή, την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας».