Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη 6-9-2013

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη 6-9-2013
Τελευταία ενημέρωση 15/03/2016

Την 6-9-2013 και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο της Θεσ/νίκης που διοργάνωσαν οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες ΠΟΑΣΥ ΠΟΑΞΙΑ και των Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος. Στην εν λόγω εκδήλωση μετείχαν και μέλη πολλών Συνδέσμων και Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξ/κών Σ.Α. που προσήλθαν στη Θεσ/νίκη από όλους σχεδόν τους Νομούς της Χώρας.

Προς τους συγκεντρωμένους μίλησαν εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, πολιτικών Κομμάτων, οι Πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ, του Πυροσβεστικού  ως και του Λιμενικού Σώματος. Την ΠΟΑΑΣΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Θεσ/νίκης Αντ/γος ΕΛ.ΑΣ. ε.α ΑΝΤΩΝΙΟΥ Παύλος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Ο κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ στο χαιρετισμό του είπε μεταξύ των άλλων και :


Αγαπητοί Συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας

Όπως πάντοτε έτσι και σήμερα, όλα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σ.Α.  είμαστε κοντά σας για να συμπαρασταθούμε, να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στην απέναντί μας συμπεριφορά των Κυβερνώντων.

Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ενωτικά και με έντονο τρόπο για την άδικη και απάνθρωπη μεταχείριση που εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε βάρος των εν ενεργεία και αποστρατεία ανδρών και γυναικών των Σ.Α.

Για τις αλόγιστες και δυσβάσταχτες περικοπές των αποδοχών μας. Για την απαξίωση και ταπείνωση που νοιώθουμε καθημερινά όλο και περισσότερο.

Διαμαρτυρώμεθα έντονα για τα οικονομικά μέτρα που έχουν λάβει μέχρι τώρα σε βάρος μας οι Κυβερνώντες.

Ανησυχούμε καθημερινά γιατί ενδέχεται τα μέτρα αυτά να συνεχισθούν κάτι που θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του οικονομικού και βιοτικού μας επιπέδου.

Εμείς οι απόστρατοι των Σ.Α. κάνουμε για άλλη μια φορά έκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της Χώρας και κυρίως προς την Κυβέρνηση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές η Κυβέρνηση να δείξει τη  στοργή και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους υπηρετούντες στα Σ.Α. που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δέχεται η δημόσια τάξη και Ασφάλεια.

Συνάδελφοι είμαστε στο πλευρό σας και συμπάσχουμε μαζί σας, σας στηρίζουμε ανά πάσα στιγμή ενώνοντας τη φωνή μας μα τη δική σας φωνή, βροντοφωνάζοντας όχι άλλη απαξίωση όχι άλλες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές.

Σας ευχαριστώ.

 

Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωθέντων μέχρι το υπουργείο Βορείου Ελλάδος και επίδοση σε εκπρόσωπο του Υπουργού σχετικού ψηφίσματος