Οι εκδηλώσεις για τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Οι εκδηλώσεις για τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Τελευταία ενημέρωση 10/04/2017

Με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις για τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Τον κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, υποδέχθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ακολούθησε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου και Νικοπόλεως κ’ Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Συνοδεία της ανώτατης πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, η Εικόνα της Εξόδου μεταφέρθηκε στον Κήπο των Ηρώων όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο.
Η τελετή ολοκληρώθηκε, με την εκφώνηση του Πανηγυρικού από την κυρία Όλγα Γεροβασίλη, και το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» από την υψίφωνο κυρία Vivian Douglas και την χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.
Αργά το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, ολοκληρώνοντας έτσι τις φετινές εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου.