Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξ/κών Σ.Α. Ν. Θεσ/νίκης εόρτασε τα 30 χρόνια από της ιδρύσεως του

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξ/κών Σ.Α. Ν. Θεσ/νίκης εόρτασε τα 30 χρόνια από της ιδρύσεως του
Τελευταία ενημέρωση 15/04/2016

 30η  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡ/ΚΗΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Την 7-12-2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξ/κών Σ.Α. Ν. Θεσ/νίκης εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τα τριάκοντα χρόνια από της ιδρύσεως του στο Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νίκης.
Την εκδήλωση που ήταν μια πολύ όμορφη και καλά οργανωμένη τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως, πολλοί επίσημοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδέσμου, όλα σχεδόν τα μέλη του Συνδέσμου, ως και πολλοί απλοί πολίτες φίλοι της Αστυνομίας.
Στην αρχή εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο καθήκον αστυνομικούς ως και εκείνους τους συναδέλφους που έφυγαν από τη ζωή μετά την αποστρατεία τους και ακολούθησε ο Αγιασμός.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστράτηγος  ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. Παύλος ΑΝΤΩΝΙΟΥ μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιδρύσεως και του σκοπούς του Συνδέσμου ως και τα τριάκοντα παραγωγικά χρόνια της λειτουργίας του. 
Επίσης τόνισε ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά απομένουν να γίνουν ακόμα περισσότερα και κάλεσε όλους τους απόστρατους αστυνομικούς Ν. Θεσ/νίκης να δραστηριοποιηθούν στους κόλπους του Συνδέσμου. 
Ακολούθως το λόγο πήρε ο κύριος ομιλητής της εκδηλώσεως Καθηγητής κ. Ηλίας ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ πρώην πρύτανης του πανεπηστημίου Μακεδονίας, ο οποίος με την άκρως επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα: «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ.» καθήλωσε κυριολεκτικά για σαράντα και πλέον λεπτά της ώρας και εντυπωσίασε το ακροατήριό του χάρη στην ευφράδεια, την ικανότητα του λόγου και τη γνώση του αντικειμένου της ομιλίας του.
Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος βράβευσε τους μέχρι τώρα διατελέσαντες Προέδρους του με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας. Τις πλακέτες των αποβιωσάντων τέως Πρόεδρων Ευθυμίου ΚΟΥΜΟΥΤΣΗ, Ιωάννου ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Χρήστου ΣΑΚΚΕΛΑΡΗ, και Γεωργίου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ παρέλαβαν οι κληθέντες συγγενείς τους, ενώ οι κ.κ. Βασίλειος ΘΕΟΧΑΡΗΣ και Θωμάς ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ που παρευρίσκοντο τις παρέλαβαν οι ίδιοι.
Η σεμνή και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Συνδέσμου έληξε με δεξίωση που δόθηκε στο φουαγιέ του Μουσείου.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ Θεόφιλος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ που είχε προκληθεί να παραστεί στην εκδήλωση, δεν παρέστη λόγω ανειλημμένης υποχρεώσεως του  στην Αθήνα, με μήνυμά του, όμως συνεχάρει το προεδρείο του Συνδέσμου και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του και τους παρισταμένους υγεία και χαρούμενο το νέο έτος 2014.Περισσότερα πατήστε εδώ.sindesmosapostraton.blogspot.gr/2013/12/30.html