Μνημόσυνο μνήμης πεσόντων Μάχης συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη 2018-2-12

Μνημόσυνο μνήμης πεσόντων Μάχης συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη 2018-2-12
Τελευταία ενημέρωση 07/12/2018

Σήμερα  Κυριακή(2/12/2018) και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Μακρυγιάννη τελέστηκε μνημόσυνο για τους ηρωικούς πεσόντες στη Μάχη των Αθηνών.
Παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός πιστών στον Ιερό Ναό και στον προαύλιο χώρο αυτού. Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε σύμφωνα με το πρόγραμμα :
•    Η αποκάλυψη της προτομής του γλυπτού  του Γεωργίου Σαμουήλ πρώην Αρχηγού της Ε.Β.Χ . και ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα μέλους του Δ.Σ. του Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α. και Γ.Γ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. για τον Πρώην Αρχηγό της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής Γεώργιο ΣΑΜΟΥΗΛ . Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από κοινού των προέδρων Π.Ο.Α.Σ.Α. και Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α. και της οικογένειας του διοικητού του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη το 1944 συνταγματάρχου Γ. ΣΑΜΟΥΗΛ από τον υιό του και τον εγγονό του
•    Η επιμνημόσυνος δέηση και η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Αντιστράτηγο ε.α. κ. ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ Χρήστο .
“ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ  ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΔΕΝΔΡΩΝ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ”

Έτσι ξεκίνησε ο αείμνηστος ήρωας Συνταγματάρχης Σαμουήλ, τον λόγο  του προς τους Αξιωματικούς και οπλίτες της Χωροφυλακής, αλλά και Αξιωματικούς του Στρατού, λίγο πριν ξεκινήσει η επική Μάχη του Μακρυγιάννη.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή, αν και η παραχάραξή της γενικά στην πατρίδα μας είναι συστηματική.
Η αλήθεια είναι πως πριν από 74 χρόνια, και μόλις δύο μήνες μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα, το ΕΑΜ - ΕΛΛΑΣ προσπάθησε με τα όπλα να καταλάβει την πρωτεύουσα.
Ήδη από το 1943 οι κομμουνιστές είχαν ξεκινήσει τις εκκαθαρίσεις πατριωτών και πολλών που δεν συμφωνούσαν με μια πιθανή εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος και η απελευθέρωση της Αθήνας σήμανε για αυτούς τον δεύτερο γύρο, μια διαμάχης που συμβατικά ονομάστηκε από εκείνους "ΕΜΦΥΛΙΟΣ" πόλεμος.
Η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη όμως, για τους καθοδηγητές και επικεφαλής των κομμουνιστών.
Εκείνοι υποστηρίζουν, πως άρχισαν οι επιθέσεις μετά από τα αιματηρά συλλαλητήρια των αρχών Δεκεμβρίου, όταν πράγματι σκοτώθηκαν άμαχοι.
Κανείς τους βέβαια δεν αναφέρει το γεγονός πως πάμπολλοι ιστορικοί μιλούν για συστηματικές προβοκάτσιες των αριστερών και για το ότι δεν θα δίσταζαν για να ανέλθουν στην εξουσία, να προβούν σε ο,τιδήποτε ακόμα και σε δολοφονίες αμάχων, τακτική πολύ προσφιλής του όλα τα χρόνια.
Κανείς τους δεν αναφέρει, πως εσκεμμένα αποχώρησαν από την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης του Γεωργίου Παπανδρέου, έχοντας σκοπό να καταλάβουν βιαίως της εξουσία.
Κανείς τους δεν αναφέρει για τα στυγερά εγκλήματα που είχαν διαπράξει ήδη, ιδίως στην Ελληνική επαρχία.
Επίσης, εσκεμμένα αποσιωπάται το γεγονός, πως στις 4 Δεκεμβρίου, εισέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου κατακρεούργησαν το σύνολο των Αστυνομικών που υπηρετούσαν εκεί, με κονσερβοκούτια, ενώ το. ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη στα τμήματα της Πλάκας, και των οδών Λέκκα και Βαλαωρίτου, όπως και στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών, της οδού Πατησίων.
Στις 6 Δεκεμβρίου ο λαός των Αθηνών ήταν ασφαλής μόνο στις περιοχές του Συντάγματος, Κολωνακίου, Ζαππείου, έως και το κτιριακό συγκρότημα του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη.
Στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη έγινε μια από τις σημαντικότερες μάχες της Ελληνικής Ιστορίας και αυτή η μάχη είναι η αιτία που εμείς σήμερα είμαστε όλοι εδώ.
Το πόσο δύσκολη ήταν αυτή η μάχη δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, αφού μόνο 512 άνθρωποι αντιστάθηκαν εναντίον χιλιάδων κομμουνιστών.
Αλλά, το σχέδιο άμυνας που είχε εκπονήσει ο Αντισυνταγματάρχης του Στρατού Κωστόπουλος, ήταν ιδιαίτερα ευφυές.
Η βοήθεια των Βρετανών πράγματι υπήρξε καθοριστική, για τις πατριωτικές – εθνικές δυνάμεις που κατάφεραν τελικά με κόστος 158 ήρωες νεκρούς, να κρατήσουν τη χώρα στην πρόοδο και τη δημοκρατία.
Το γεγονός πως έχουν· το θράσος οι υπερασπιστές των ΕΛΛΑΣΙΤΩΝ να υποστηρίζουν πως η μάχη αυτή ήταν αγώνας δοσίλογων και προδοτών δείχνει το πόσο δεν έχουν ξεπεράσει αυτή τους την ήττα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την μεταφέρουν στο σήμερα
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, που οι απόγονοι των κομμουνιστών προσπαθούν να αφελληνίσουν την πατρίδα μας, επιτρέποντας την αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών και παρέχοντας τους μέχρι και πολιτικά δικαιώματα ώστε να αλλάξει ο εθνολογικός χάρτης της Ελλάδος.  ʼλλωστε πάντα ο διεθνισμός, ήταν αναπόσπαστο στοιχείο της ιδεολογίας τους, και ποτέ δεν έκρυψαν την υποστήριξή τους σε αυτόν.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, που προσπαθούν να ενισχύσουν τον μύθο της αριστεράς και των δήθεν ηρώων της, αυτούς δηλαδή που δεν δίσταζαν, να διαπράξουν δολοφονίες αμάχων, βιασμούς γυναικών, σπίλωση ονομάτων, ακόμα και μάζεμα παιδιών και εξορισμό τους σε ανατολικές χώρες για να πιέσουν τους γονείς τους, να συνεχίσουν να πολεμούν.
Φτιάχνουν μουσεία δολοφόνων και γιορτάζουν την έναρξη του 3ου γύρου του δήθεν «εμφυλίου» καθώς ακόμα και σήμερα, δεν έχουν ξεπεράσει το γεγονός πως οι Έλληνες επέλεξαν το πολίτευμα που ο τόπος τους γέννησε, την Δημοκρατία.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, που μια κατ' επίφαση αριστερή κυβέρνηση έχει ξεζουμίσει την μεσαία τάξη, έχει φτωχοποιήσει τα αδύναμα στρώματα, έχει στερήσει τη σύνταξη από χήρες και ορφανά και περηφανεύεται για τις επιλογές των αριστερών της δεκαετίας του 1940, αυτών δηλαδή που προσπάθησαν να κατασφάξουν όποιον είχε αντίθετη άποψη.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ που ξεπουλιέται ένα κομμάτι της χωράς μας, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για την οποία έχει χυθεί αίμα σε διαδοχικές πολεμικές αναμετρήσεις.
Παρόλα αυτά η βούληση της νυν πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας είναι πως «Μακεδονική γλώσσα» μιλούν οι Σκοπιανοί και συμφωνούν ότι από εδώ και στο εξής στα διαβατήρια τους θα αναγράφεται η «Μακεδονική» εθνικότητα.
Φίλες και Φίλοι,
ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ είναι εξίσου  σκληρό και απαιτητικό με τα χρόνια του χθες.
Δεν έχει τις πολεμικές μάχες αλλά έχει τις ιδεολογικές που παραμονεύουν να αλλάξουν αυτά που οι πρόγονοί μας κέρδισαν και μας παρέδωσαν.
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, για αυτό και η διαχείριση της θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και με σεβασμό σε όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε εδώ σήμερα.
Σήμερα, οι αριστεροί και τα φερέφωνά τους, δεν απολογούνται για τα τρομερά εγκλήματα που διέπραξαν οι ηγεσίες τους την εποχή εκείνη, αλλά αντίθετα, εξαπολύουν μία άριστα μεθοδευμένη προπαγάνδα, για να δικαιολογήσουν την αντεθνική τους δράση.
Αποσιωπούν, διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα , παραποιούν και διαστρέφουν την ιστορία.
Μιλούν για (δήθεν) μεγαλειώδη αντίσταση κατά του φασισμού, ενώ αποκρύπτουν τα βρωμερά σχέδιά τους, που ήταν η ένοπλη επανάσταση και η βίαιη κατάληψη της εξουσίας.
Δεν λένε τίποτε όμως για τη στάση του ΚΚΕ όταν η Ελλάδα δέχθηκε την τριπλή επίθεση ή επιχειρούν να στρεβλώσουν ακόμη και τα αυταπόδεικτα.
Δεν ομολογούν τα σχέδιά τους, που ήταν να εκμεταλλευτούν την κατοχή και να οργανώσουν ένοπλη επανάσταση, μετατρέποντας την αντίσταση σε εμφύλιο πόλεμο, για την κατάληψη της εξουσίας, σύμφωνα με τις αρχές και τις ντιρεκτίβες της Γ Διεθνούς.
Αποσιωπούν, ότι οι σφαγές κατά του Ψαρρού και των άλλων, των μη κομμουνιστογενών και εαμογενών ανταρτικών δυνάμεων, και η απόπειρα διάλυσης των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων πού μάχονταν στη Μ.Α. στο πλευρό των συμμάχων, ήταν μέρος του σχεδίου τους για την ολοκληρωτική επικράτηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ελλάδος, ώστε να καταστεί εύκολο το έργο της κατάληψης της εξουσίας.
Είναι βέβαιο ότι οι μαχητές του Μακρυγιάννη και των άλλων φρουρών των Αθηνών, θυσιάσθηκαν έχοντας πλήρη συνείδηση του μεγάλου διακυβεύματος από την εξέλιξη αυτής της συγκρούσεως.
Διότι γνώριζαν πολύ καλά, ότι αν έπεφτε η Αθήνα, τότε η Ελλάδα,
•    με τις αξίες και τις αρχές της,
•    με τον αθάνατο Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό της,
•    και με το ιστορικό της μεγαλείο,
θα αποτελούσε παρελθόν,ο δε εδαφικός της διαμελισμός, θα ήταν εκ των προτέρων δεδομένος.
Εάν λύγιζαν οι μαχητές του Μακρυγιάννη και κατελαμβάνετο η Αθήνα, η Ελλάδα,
•    θα έμπαινε στη δίνη του ερυθρού ολοκληρωτισμού,
•    και ο Ελληνικός λαός θα κατέβαλε το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν όλες οι χώρες που είχαν την ατυχία να μπουν στη διαδικασία αυτή.
Το Δεκέμβριο του 1944, στην Αθήνα, παίχθηκε η τύχη της Ελλάδος.
Αυτό έχουμε χρέος να μη το ξεχνάμε ποτέ.
-Υπάρχουν βέβαια πολλοί, οι οποίοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν..
-ʼλλοι, που γυρίζουν αδιάφοροι την πλάτη..
-Και είναι και εκείνοι που νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν και να καλύψουν ΤΟ εθνικό έγκλημα που διεπράχθη εις βάρος του έθνους μας, με την στρέβλωση της ιστορίας και με την κάλυψη κάτω από το μανδύα της δήθεν εθνικής αντίστασης κατά του φασισμού.
Την αλήθεια αυτή, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 1944 και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίσθηκαν, οφείλουμε για λόγους ιστορικούς και εθνικούς, να την αναδεικνύουμε και να την προβάλλουμε με παρρησία και γενναιότητα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.
Διότι αυτό επιτάσσει η ιστορική αλήθεια και επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Αυτό είναι το χρέος μας προς τους χιλιάδες νεκρούς, οι οποίοι απαιτούν δικαίωση της θυσίας τους.
Το χρωστάμε στις νεότερες γενιές.
 Οι ηρωικοί νεκροί του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη υπήρξαν στρατιώτες της Ελλάδος.
Τους ευγνωμονούμε για τη συμβολή τους στην δημιουργία της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδος και τους υποσχόμεθα ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και θα διατηρήσουμε τη μνήμη τους αιώνια.
-    Τιμή και δόξα στους 158 Πεσόντες άνδρες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη..
-    Τιμή και δόξα στους 200 Πεσόντες μαχητές της Ομάδος X του Γεωργίου Γρίβα που έπεσαν ηρωικά στο Θησείο..
-    Τιμή και δόξα σε όλους τους Έλληνες μαχητές που έπεσαν ηρωικά τον Δεκέμβριο του '44, προασπίζοντας τη Δημοκρατία στη Χώρα μας….
Ας αναφωνήσουμε τώρα όλοι μαζί…:
-    Ζήτω η Ελλάς!
-    Ζήτω το Έθνος!

ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Χρήστος
Αντιστράτηγος ε.α.


Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αντιστράτηγος ε.α. κ. ΡΟΖΗΣ Βασίλειος .
•    Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο των ηρωικώς πεσόντων στην μάχη των Αθηνών,
•    Και κατάθεση στεφάνων
1.    Για την Π.Ο.Α.Σ.Α. ο πρόεδρος κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος  Υποστράτηγος ε.α.
2.    Για το Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών ο Πρόεδρος αυτού κ. ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Χρήστος Αντιστράτηγος ε.α.
3.    Για την Ε.Α.Α.Σ. ο πρόεδρος αυτής κ. ΡΟΖΗΣ Βασίλειος Αντιστράτηγος ε.α.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή
Η σεμνή τελετή έκλεισε με τον   Εθνικό μας  Ύμνο.