Αρνό Μπελτράμ ο Γάλλος αντισυνταγματάρχης της Γαλλικής Χωροφυλακής πέθανε σώζωντας ζωές ομήρων

Αρνό Μπελτράμ ο Γάλλος αντισυνταγματάρχης της Γαλλικής Χωροφυλακής πέθανε σώζωντας ζωές ομήρων
Τελευταία ενημέρωση 24/03/2018

Ο Αρνό Μπελτράμ, ο Γάλλος αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής που είχε προτείνει στον Μαροκινό τζιχαντιστή να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους από το σουπερμάρκετ της Τρεμπ στην νοτιοδυτική Γαλλία και να κρατήσει μόνον εκείνον έχασε την μάχη με την ζωή.

Ο Αρνό Μπελτράμ υπέκυψε τελικά στα σοβαρά τραύματα που υπέστη κατά την έφοδο των αστυνομικών στο Super U και την ανταλλαγή πυρών με τον 25χρονο Ρεντουάμ Λακντίμ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν τον χαρακτήρισε ήρωα: «Έσωσε ζωές, τίμησε το Σώμα και τη χώρα του», είπε, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ απέτισε φόρος τιμής στο «θάρρος και τον ηρωισμό» του 44χρονου.

Πέθανε για την πατρίδα του. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του, τη γενναιότητά του, τη θυσία του, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Μπελτράμ βοήθησε με τις ενέργειές του να τερματιστεί η τρομοκρατική δράση του ισλαμιστή εξτρεμιστή που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και 16 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Αφού πήρε τη θέση των ομήρων ο αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το τηλέφωνό του πάνω σε έναν πάγκο για να ακούν οι συνάδελφοί του τι συνέβαινε μέσα στο σουπερμάρκετ.
Όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, ο αντισυνταγματάρχης πήρε τη θέση των ομήρων μετά από διαπραγματεύσεις με το δράστη.Ο αστυνομικός είχε αφήσει το τηλέφωνό του ανοικτό στο τραπέζι  και όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς οι ειδικές δυναμεις επενέβησαν και εξόντωσαν το δράστη.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ τόνισε επίσης ότι ήταν μια πράξη ηρωισμού όπως κανουν πάντα οι χωροφύλακες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπηρεσία του έθνους- η πράξη του αξίζει την αναγνώριση του έθνους.
Γεννημένος στη μικρή πόλη Ετάν ο Αρνό Μπελτράμ ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Αρχικά σε μια ομάδα θωρακισμένων οχημάτων (2002-2006) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρώτο Σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς Προστασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το 2010.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Avranches Manche και αξιωματικός στο Παρίσι από το 2014 έως το 2017. Έφτασε στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude.

Ο Αρνό Μπελτράμ ειχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας. Τον Δεκέμβριο του 2017, συμμετείχε σε μια άσκηση που προσομοίωνε μαζική δολοφονία σε ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Dépêche du Midi. Η αστυνομία εκτελεί τακτικά αυτού του είδος την εκπαίδευση για την βελτίωση του τρόπου παρέμβασης σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.
Πρόθεση; Το πεπρωμένο; Κάποιοι θα μπουν στον πειρασμό να πιστέψουν ότι μερικές φορές η ιστορία γράφεται εκ των προτέρων.Ήταν 13 Δεκεμβρίου 2017 όταν εκείνη την ημέρα ο Aρνό Μπελτράμ, ο ηρωικός αστυνομικός που αντάλλαξε τον εαυτό του και τη ζωή του με εκείνη των ομήρων του ισλαμιστή τρομοκράτη στο σούπερ μάρκετ της πολης Τρεμπ, ήταν επικεφαλής μιας άσκησης προσομοίωσης για οργανωμένη επίθεση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της EDF στο Carcassonne.
Η γαλλική εφημερίδα Depeche du Midi παρακολούθησε τότε την άσκηση αυτή: το σενάριο αυτής της προσομοίωσης της επίθεσης ηταν προφητικό: μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα σούπερ μάρκετ.

Μια μαζική τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ, αυτή είναι η μόνη πληροφορία που δόθηκε στην αστυνομία. Θέλουμε να είμαστε πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες, επομένως δεν υπάρχει προκαθορισμένο σενάριο, δήλωνε τότε στην εφημερίδα ο αντισυνταγματάρχης Μπελτράμ, ο οποίος εξήγησε ότι ο στόχος αυτού του είδους εκπαίδευσης είναι η βελτίωση της παρέμβασης αστυνομία σε περίπτωση επίθεσης.

Σε εκείνη την άσκηση εκτός από πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες του 4ου συντάγματος της Λεγεώνας των Ξένων και 3ο RPIMa της πόλης Καρκασόν, ο Αρνό Μπελτράμ μετείχε με εξήντα χωροφύλακες. Φτάνουμε στο χώρο και εξοπλιζόμαστε με πιστόλια paintball, τα πάντα πρέπει να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ανέφερε.

Χθες, 23 Μαρτίου, το φανταστικό σενάριο έγινε πραγματικότητα. Ο Μπελτράμ δεν ήταν εξοπλισμένος με paintball όταν έφτασε στο σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ αλλά είχε το όπλο του. Ο τρομοκράτης είχε ήδη σκοτώσει έναν πολίτη στην Καρκασόν, και στη συνέχεια στην Τρεμπ έναν υπάλληλο και έναν πελάτη του σούπερ μάρκετ, ενώ εξακολουθούσε να κρατάει αρκετούς ομήρους. Ο αντισυνταγματάρχης αποφάσισε να διακινδυνεύσει τη δική του: άοπλος μπήκε στο σούπερ μάρκετ για να πάρει τη θέση των ομήρων που αφέθηκαν ελεύθεροι.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του απο όλη την οικογένεια των Ελλήνων αποστράτων αστυνομικών που τίμησε το Σώμα και τη χώρα του .
Περισσότερα πατηστε εδώ :