Εφαρμόστε το πρόγραμμά σας .Ανακοίνωση κ.Προέδρου Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.

Εφαρμόστε το πρόγραμμά σας .Ανακοίνωση κ.Προέδρου Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.
Τελευταία ενημέρωση 08/10/2015

Συνάδελφοι,
 
Αρχίζω τη σημερινή μας επικοινωνία με ένα ερώτημα. Ποιος είπε τη φράση  :« Αυτή τη φορά θα πρωτοτυπήσω. Θα εφαρμόσω το πρόγραμμα μας». Για να μη σας κουράσω θα απαντήσω αμέσως. Το είπε ένας νέος, φέρελπις, «αριστερός» πολιτικός, ένας πολιτικός που ενσάρκωνε τα όνειρα και τις ελπίδες της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ζωή. Το είπε αμέσως μετά τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και όλοι μας περιμέναμε την «πρωτοτυπία». Αντί αυτού όμως είδαμε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ωμή αλήθεια. Είδαμε τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, μέτρων καθ’ υπόδειξη των δανειστών μας, μέτρα καμουφλαρισμένα με τη μόνιμη φράση – επωδό των πολιτικών μας «Να σώσουμε την Ελλάδα». Και εμείς ρωτάμε «με τους Έλληνες τι γίνεται; Θα σωθούν αυτοί ποτέ;» Αρχίζω και αναρωτιέμαι. Τι είναι εκείνο που μεσολαβεί και η προεκλογική «ελπίδα» μεταμορφώνεται σε «αναλγησία» και «αναξιοπιστία». Τι είναι εκείνο που κάνει μόνιμα τους πολιτικούς μας και θάβουν με τις ενέργειες τους τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού; Να δεχθούμε τη χιλιοειπωμένη φράση ότι « η εξουσία φθείρει και διαφθείρει»;
 
Ζώντας το σήμερα διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων μένει άνεργη, χωρίς όνειρα και ελπίδες, οι απόμαχοι της ζωής αγωνιούν για το αύριο, όχι μόνο για το δικό τους αύριο αλλά και για το αύριο των παιδιών τους και των εγγονών τους, μεγάλες μάζες πληθυσμού «περιθωριοποιούνται η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί είδος «εν ανεπαρκεία» και μέσα σ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση κωφεύει. Έχοντας ως σημαία τη φράση της θρυλικής ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα για να πεθάνει τους Έλληνες, να ισοπεδώσει την κοινωνία.
Ανάμεσα στους ισοπεδωμένους Έλληνες είμαστε και εμείς, οι συνταξιούχοι – απόστρατοι των Σ.Α. και των Ε.Δ.. Κάτοχοι «ειδικού μισθολογίου» μας συμπεριφέρονται «ειδικά». Αποκεφαλισμός του ασφαλιστικού μας φορέα, ΤΕΑΠΑΣΑ, ταφόπλακα στο συνταξιοδοτικό, πετσοκομμένη σύνταξη, αύξηση της εισφοράς για την υγεία (χωρίς υγεία) και μετά απ’ όλα αυτά συμμετοχή και στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα όπως αύξηση του φόρου, ΕΝΦΙΑ, αύξηση του Φ.Π.Α. κλπ.
 
Μετά από τα ανωτέρω καλούμε τον πρωθυπουργό ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ να γίνει ο φέρελπις νέος, αριστερός πολιτικός της προεκλογικής περιόδου και όχι του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» που σημαίνει ΟΧΙ σε αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν. ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ κ. Πρωθυπουργέ και πρωτοτυπήστε. Εφαρμόστε το πρόγραμμα σας.
 
Υ.Γ. : Όσο για σας κ. Υπουργέ της Εθνικής ʼμυνας, σας είχα αποκαλέσει διαχρονικό φίλο των Σ.Α.  ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ το λοιπόν διότι σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύετε να αποτελέσετε στις συνειδήσεις των στελεχών των Σ.Α. (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) ένα ΚΑΜΜΕΝΟ χαρτί.
                                                                                                  Ο
Πρόεδρος
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ