7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Καλαμάτα 27-28 Μαίου 2006

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.  Καλαμάτα 27-28 Μαίου  2006
Τελευταία ενημέρωση 17/05/2016

 Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα στις 27/28 Μαΐου 2006. Την ευθύνη της διοργανώσεως είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Φίλος Υποδ/ντης της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Δράκος, ο Δήμαρχος της Πόλεως κ. Γεώργιος Κατσούλης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημ. Σαμπαζιώτης , εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. Ταξίαρχος κ. Κουμάντος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι πολλών αρχών και φορέων.
Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην προστασία της νεολαίας από την μάστιγα των ναρκωτικών. Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, στην εισήγηση του τόνισε ότι «..Τα ναρκωτικά, είναι ένα εγκληματικό φαινόμενο καταστροφικό. Εξαθλιώνει τα άτομα και τα οδηγεί στο θάνατο. Διαλύει και καταστρέφει τις οικογένειες. Γίνεται επικίνδυνο για την κοινωνία και την ασφάλεια της. Υποβάλλει τη χώρα σε οικονομικές δαπάνες αβάστακτες. Αποδυναμώνει την ασφάλεια της. Υποβιβάζει τον πολιτισμό της.Γι' αυτό χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.
 
«..Η Αστυνομία έχει μεγάλες εμπειρίες, τόσο από την δράση των εμπόρων των ναρκωτικών και τους τρόπους διακινήσεως στην νεολαία, όσο και για την περιπέτεια και την τύχη εκείνων που πέ¬φτουν στα δίκτυα των ναρκωτικών».
Για την σημερινή κατάσταση στο χώρο της διακίνησης και της χρήσης των ναρκωτικών στη Ελλάδα, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυ¬τής, για την Ελληνική κοινωνία και την Ελληνική νεότητα, κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ, ο οποίος έχει υψηλή εξειδίκευση και μακρά πείρα στη δίωξη των Ναρκωτικών. Παρουσίασε το θέμα από όλες του τις πλευρές και εντυπωσίασε το ακροατήριο με την εμβρίθεια και την βαθειά γνώση του αντικειμένου.
(Φωτό)Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο. Στην πρώτη γραμμή διακρίνονται ο Νομάρχης Καλαμάτας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και λοιποί προσκεκλημένοι.