27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ στο Ηράκλειο Κρήτης
Τελευταία ενημέρωση 21/10/2016

27ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΑΞΙΑ  
 
Ολοκληρώθηκαν με πνεύμα ενότητας, ομοψυχίας, αποφασιστικότητας και έντονης αγωνιστικής διάθεσης οι διήμερες εργασίες του 27ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016, στο Ηράκλειο Κρήτης εκφράζοντας τις προσδοκίες και τις αγωνίες των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως πιστά αποτυπώθηκαν και στο κεντρικό του σύνθημα:

<<Αγώνας διαρκείας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
και για μια Ελληνική Αστυνομία θεματοφύλακα αρχών και αξιών>>

Την επίσημη έναρξη των εργασιών τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, οι βουλευτές κκ Σωκράτης ΒΑΡΔΑΚΗΣ (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.), Βασίλειος Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράσταση), Εμμανουήλ Συντυχάκης (Κ.Κ.Ε.) και ο εκπρόσωπος του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Γρηγόριος Μακαρώνας. Επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο ΓΠΔ Κρήτης Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο ΓΠΔ Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Νίκος Χριστοφάκης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου Υποστράτηγος κ. Γιώργος Σκανδαλάκης, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ηρακλείου, Ταξίαρχος Κων/νος Λαγουδάκης, ο Διευθυντής της Δ.Α. Λασιθίου, Ταξίαρχος κ. Μανώλης Πετάσσης, ανώτεροι αξιωματικοί - εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κρήτης, καθώς και το σύνολο των Αξιωματικών -
μελών της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης, οι κ.κ. δήμαρχοι, Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, Βιάνου Παύλος Μπαριτάκης, Μαλεβιζίου Μαμουλάκης Κων/νος, οι πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ, της ΠΟΕΥΠΣ και της ΠΕΑΛΣ κ.κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, Δημήτρης Σταθόπουλος και Δημήτρης Σαϊτάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Κολοβός, καθώς και εκπρόσωποι δημοσίων υπηρεσιών και φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Κρήτης.
Τη δεύτερη μέρα των εργασιών παρευρέθη και ανέπτυξε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νικόλαος Φράγκος. Την πρώτη μέρα παραβρέθηκε  και απεύθυνε χαιρετισμό το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου "Ο ΤΑΛΛΩΣ" ΟΥΡΑΝΟΣ Νικόλαος ο οποίος έχει ως εξής:   

Πατέρες της Εκκλησίας, Κύριοι Υπουργέ, Γενικέ, Αρχηγέ
Κυρίες και Κύριοι
                 Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφάλειας , ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Βαγγέλης, με εξουσιοδότησε να χαιρετίσω το Συνέδριό σας. Στα Σώματα Ασφάλειας, όπως και τις Ένοπλες Δυνάμεις, η  Αποστρατία, είναι η φυσική συνέχεια της  Ενέργειας , σε όλα τα επίπεδα.   Δεν είμαστε Δημόσιοι Υπάλληλοι. Δεν έχουμε καμιά δουλιά με τον ΕΦΚΑ. Αυτό το καθεστώς έγινε σεβαστό από στάσεως  του  Ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και το Κράτος πέρασε δικτατορίες, πραξικοπίματα και μια κατοχή. Δεν περιμέναμε όμως από μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, να μην το σεβαστεί.

Εξαιρέστε τους Αποστράτους από το Νόμο 4387/2016 , γιατί 

- μας αποκόβει συναισθηματικά κοινωνικά από την ενέργεια 
-αποδεσμεύει τις συντάξεις  μας από το ΄Μισθολόγιο των Στρατιωτικών, γιατί καταργεί  το Π.Δ. 169/2007   ΄΄Κώδικας Στρατιωτικών Συντάξεων΄΄ , το οποίο  έχει τεκμηριωθεί από την 46/2005 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απαιτούμε από τη Κυβέρνηση να σεβαστεί τις Αποφάσεις  ΣΤΕ 2194/14 και 1128/2016 και να αποκαταστήσει οικονομικά  τους εν Ενεργεία και Αποστράτους των Σωμάτων Ασφάλειας

Είμαστε  αντίθετοι και καταγείλαμε την ένταξη του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ και νυν ΕΤΕΑΠ, γιατί θα ενσωματωθούν  και εξανεμισθούν τα αποθεματικά μας.

Πιστεύουμε πως είναι εφικτός ο στόχος δημιουργίας ενιαίου πυλώνα ασφάλισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας, λύση την οποία προτείνουμε  και ικανοποιεί τους Αποστράτους.

Καλή συνέχεια στις εγασίες του Συνεδρίου σας.