20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α. τελετή απονομής τιμητικών πλακετών

20ο  Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α. τελετή απονομής τιμητικών πλακετών
Τελευταία ενημέρωση 26/06/2019

Κατά την διάρκεια των εργασιών του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Α.  και στην επίσημη έναρξη των εργασιών του έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. στους παρακάτω προσκλεκλημένους μας
1.    Στον ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗ Ηλία καθηγητή Ομιλητή  .
2.    Στον κ. ΚΑΣΕΡΗ  Χρήστο .(Βιογραφικό  κ. ΚΑΣΕΡΗ  Χρήστου.)
Ζει και κατοικεί  στην ακριτική περιοχή του  Ιασίου  Ροδόπης ,επί χρόνια πολλά , με αγάπη και προσωπικά του έξοδα φροντίζει για τη συντήρηση του Παρεκκλησίου  της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται στο κοντινό χωριό Αρριανά  Σαπών Ροδόπης .
Για την ιστορία , το Παρεκκλήσιον της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται στα Αρριανά  Σαπών Ροδόπης θεμελιώθηκε , ανεγέρθηκε και αποπερατώθηκε τη χρονική περίοδο 1967 – 1969 με πρωτοβουλία του τότε  Διοικητού του Σταθμού Χωροφυλακής  Αρριανών Ανθυπασπιστή Χωροφυλακής ΡΟΥΣΗ Βασιλείου και των υπηρετούντων σε αυτόν Χωροφυλάκων ΖΕΡΒΑ Δημητρίου , ΠΑΛΙΑΚΑ Κωνσταντίνου , ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ Κωνσταντίνου και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Κυριάκου .
Δωρητές του Ναού είναι οι   ΚΑΣΣΕΡΗΣ Χρήστος , ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Κυριάκος , ΚΙΡΚΙΝΕΖΗΣ Παναγιώτης και ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ Νικόλαος .
Από το αρχείο του Αρχηγείου της Χωροφυλακής διαβάζουμε ότι : <<  τα  θυρανοίξια  τελέσθηκαν  την 11-1-1976 υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Δαμασκηνού , αφού προηγήθη τούτων θεία λειτουργία και λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων της Οσιομάρτυρος Αγίας Ειρήνης . Εις την τελετήν παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Επιστημών κ. Τρυπάνης , όστις εξήρε το προσφερόμενον υπο της Χωροφυλακής σοβαρόν έργον , οι Βουλευταί Ροδόπης κ.κ. ΣΙΑΝΙΔΗΣ και ΜΠΛΕΤΣΑΣ , ο Β΄ Επιθεωρητής Χωροφυλακής Υποστράτηγος κ. ΠΕΤΣΑΛΑΣ , ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής  Θράκης Συνταγματάρχης κ. ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ , Δήμαρχοι , Κοινοτάρχαι , εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών και πλήθος κόσμου  >> .

Την τιμητική πλακέτα επέδωσε  στον τιμηθέντα την 25-6-2019 στο χωριό του αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας του Ν Ροδόπης εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α.
3.    Στον Ανθυπασπιστή Ελληνικής Χωροφυλακής  ε.α. ΚΟΛΛΑΡΑ Αριστομένη,
              Βιογραφικό ΚΟΛΛΑΡΑ Αριστομένη
  Γεννήθηκε την 2-7-1926 στην Τρίπολη. Είναι το 2ο παιδί της οικογένειας κι έχασε τους γονείς του στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
   Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής την 13-8- 1946 και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ανθυπασπιστή την 31-12-1977. 
Υπηρέτησε σε Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Ασφάλεια, το 20ο Τάγμα Χωροφυλακής Σάμου, στη Δ.Χ. Ηλείας, στον ʼγιο Ευστράτιο Λήμνου, στα Αποσπάσματα Χωροφυλακής Ροδόπης και αποστρατεύθηκε από το Τμήμα Μουσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο στελέχωσε από ιδρύσεως λόγω ανάλογων σπουδών στο Ωδείο.
Κατά την υπηρεσιακή του θητεία, επέζησε του Ναυαγίου του Ατμόπλοιου «Χειμάρρα» τον Ιανουάριο του 1947 στο οποίο επέβαινε εκτελώντας υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων. Στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 400 άτομα ενώ διασώθηκαν 229, μεταξύ των οποίων ζώντων και τεθνεώτων υπήρχε ανάλογος αριθμός συνοδών και κρατουμένων.      
Συνετέλεσε αποτρεπτικά στην προσπάθεια ομάδας της Οργάνωσης ΟΠΛΑ τον Μάρτιο του 1948 για πρόκληση δολιοφθορών στη Θεσσαλονίκη, εντοπίζοντας αυτήν κατά την αποβίβασή της με λέμβο στο λιμάνι και συμβάλλοντας στην καταδίωξη και τελικά στη σύλληψή τους. Ένας εκ των συλληφθέντων είχε συμμετοχή στο γνωστό περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του Σταθμού Χωροφυλακής Λιτοχώρου.
Είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει δύο εγγόνια κι ένα δισέγγονο.Έχει τιμηθεί από την Υπηρεσία με ηθικές αμοιβές.
Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν και οι συνάδελφοί του παλέμαχοι της Ελληνική Χωροφυλακής Ανθυπομοίραρχοι ε.α. ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ Ιωάννης και ΜΑΛΑΜΑΣ Χρήστος