Μνημόσυνο στη μνήμη του Καθηγητή Αρχαιολογίας Δημήτριου ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ

 Μνημόσυνο στη μνήμη του Καθηγητή Αρχαιολογίας Δημήτριου ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ
Τελευταία ενημέρωση 30/11/2022

Την 15 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Μακρυγιάννη το 40 ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Προέδρου  του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Δημητρίου ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ . Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολόγους της εποχής μας και οποίος βρέθηκε στο τιμόνι του Μουσείου από την πρώτη ημέρα θεμελίωσής του . Από τον Μάϊο του 2000 ήταν Πρόεδρος του οργανισμού που κατασκεύασε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης  και από το Μάϊο του 2009 Πρόεδρος του Μουσείου. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών . Εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες , όχι μόνο προωθούσε αλλά ερεύνησε με το ίδιο σθένος , με σοβαρότητα αγάπη και μεράκι την πολιτισμική κληρονομιά μας στο εσωτερικό αλλά και σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου Μακρυγιάννη , ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν είναι δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο ιστορικό κτίριο του Συντάγματος Χωρ/κής Μακρυγιάννη , την ημέρα εκείνη πλημμύρισε από  συγγενείς και  φίλους του εκλιπόντος , από υπαλλήλους του Μουσείου και περαστικούς πιστούς. Από την διοίκηση του Μουσείου παρευρέθηκαν ο προεδρεύων κ. Κωνσταντίνος – Αύγουστος ΡΙΖΟΣ και ο Δ/ντής καθηγητής κ. Νίκος ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ . 
Από την Π.Ο.Α.Σ.Α. παρέστη ο  Ταμίας κ. Ηλίας ΤΣΙΒΙΚΗΣ . Μετά το πέρας στον περιβάλλοντα χώρο φυτεύτηκε μία ελιά και τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα στην μνήμη του εκλιπόντος.